Vilsna andar

Ande vid piano

Det är inte så ofta som medium träffar på denna typ av andar, oftast har de redan gått över till andra sidan och befinner sig i ljuset.

Vad är en vilsen ande:

De andar som efter sin död inte gått över till ljuset på andra sidan av olika anledningar, de brukar då befinna sig i ett mellanläge är kvar i vår värld. Det är dessa andar vi brukar kalla för spöken och vilsna andar. De har inte förstått att de avlidit utan har stannat kvar i den tid då de gick bort. De tror att de fortfarande lever sitt fysiska liv. Dessa andar vill ha det precis som det var innan de gick bort. Oftast har de svårt att acceptera förändringar och när saker har gjorts om i deras tidigare hem. Ibland kan det också finnas meddelanden och oklarheter som anden vill framföra. Kanske finns det oavslutade livssituationer och händelser från andens liv här på jorden som gör att anden väljer att stanna kvar i vår värld och inte bege sig vidare. Saker som anden anser måste redas ut och klaras av innan anden kan få ro och är villig att bege sig till den andra sidan. När detta gjorts kan anden släppa taget och söka sig vidare till ljuset på den andra sidan och komma ”hem”.

Hur en vilsen ande kan ge sig till känna

Vilsna andar har ofta en obehaglig, stark och jobbig energi. De kan vara stökiga och bråkiga och åstadkomma märkliga ljud. Dessa andar kan också ha påverkan på fysiska föremål, såsom möbler och elektriska saker såsom tv och radioapparater.

Dessa andar kan påverka det dagliga livet mycket, man kan känna sig trött, orkeslös och må allmänt dåligt.

Hjälp över till andra sidan

Dessa andar behöver hjälp över till ljuset av ett duktigt och seriöst medium. Processen kan vara svår för mediet om anden inte vill gå vidare och över till den andra sidan.

Som medium är det viktigt att man vet hur man skall hantera en sådan situation, annars är risken ganska stor att man förvärrar situationen för de drabbade då anden kan bli arg och irriterad.

Mediet behöver kunna föra en dialog med anden, lugna ner den och övertala anden om att gå över till andra sidan, in i ljuset där den hör hemma. I detta skede får anden oftast hjälp av någon nära anhörig som väntar på dess övergång.

När anden förstår att den är död och kommit över till andra sidan in i ljuset får anden också lugn och ro.

Dock är det ganska sällsynt att man stöter på denna typ av andar, men när det sker så behöver de hjälp att komma vidare till andra sidan.