Utveckla ditt sjätte sinne!


Utveckla Ditt sjätte sinne!

Blå meditation

Meditera
För att utveckla ditt sjätte sinne är det viktigt att du kommer i kontakt med ditt inre och det får du genom meditation. Först och främst ska du finna en bekväm kroppsställning, slut sedan dina ögon. Fokusera på dina andetag. Om tankar uppstår så försök släppa dem genom att tänka på din andning, framför allt är det viktigt att du inte ältar de tankar som dyker upp. Efter en stund ska du se om du får några intuitiva bilder, känslor eller andra upplevelser. Hemligheten till all utveckling är övning. Börja med 10 minuter om dagen och sedan kan du successivt sitta så länge som känns rätt för dig.

Använd din intuition
Denna teknik kan hjälpa dig att lära dig “läsa” människor och situationer. Blunda, andas djupt ett par gånger, varva ner, sedan ställer du dig en fråga som berör ett problem du mött. Kanske har du en gammal vän som svikit. Du kan då fråga “Vad du kan göra för att skydda dig själv i den situation som uppstått?” Visualisera att din gamla vän sitter vid ett bord. Ta ett par minuter på dig, se om du märker något och vad som visas. Kanske ser du henne sitta ensam eller tillsammans med någon, se vad hon säger och gör. Känn efter vad hon tänker och vill. Du inser nu att du inte behöver skydda dig själv – Hon är bara ung och oerfaren. Du kan också i dina tankar erbjuda henne förslag på hur situationen skulle kunna lösas eller bli till det bättre.

Lyssna på din kropp
Står du inför ett val eller beslut och är osäker på hur du ska agera eller vilken väg du ska ta, lyssna då till din kropps signaler. Har du en knut i magen, en klump i halsen, känner du att ditt hjärta gör ont eller ger sig till känna? Kanske ditt inre är i uppror? Känner du dig tillfreds? Är du varm eller svettig? Är du ledsen, känner ilska eller besvikelse? Var uppmärksam på alla signaler som din kropp sänder ut, gå på känslan, följ den och vidta de åtgärder som behövs.

Kom ihåg dina drömmar
Tricket för att påminna dig om dina drömmar är att göra det roligt. Köp en särskild journal eller en anteckningsbok som du har bredvid din säng. Innan du går och lägger dig kan du ställa en specifik fråga på ett problem du mött eller något du behöver en lösning på. Nästa morgon eller om du vaknar mitt i natten så ska du omedelbart ”anteckna” det du drömt. Om du får svar, följ det. Om inte, försök igen varje kväll under en veckas tid. Drömmarna ger oss ofta den information och de svar vi söker efter och behöver.