Ta hand om Dina Änglakort

Make a decision angelcards

Första gången du öppnar dina Änglakort

Invig alltid änglakorten innan du använder den för första gången. Det görs genom att göra en liten invignings cermoni där du talar till korten, välsignar dem och välkomnar dem in i ditt liv.

Hur ska man helst förvara sina änglakort när de inte används?

Det finns många myter och talesätt om hur man skall behandla tarot och änglakort. Här är några allmänna råd och riktlinjer att bekanta sig med, men som med det mesta inom magi så gäller det att känna sig för vad som passar bäst för dig och dina änglakort.

Var och en har sina egna procedurer och kanske till och med ritualer. Det finns speciella tygpåsar och fina träskrin som är lämpliga att använda. Vill man ha ett billigare alternativ kan man använda ett vackert tyg eller en tygpåse att linda in leken i. Välj en färg du tycker om och som passar dig. Man kan placera en bergskristall, en ametist eller rosenkvarts på leken eller i tygpåsen för skydd och rening. Förvara helst tarotleken på en plats utan direkt solljus och damm.

Rening av korten

Rena gärna änglakorten emellanåt genom att lägga dem i månsken, tänd en rökelse och dra dem genom röken. Själv brukar jag be en liten bön innan jag börjar med en änglakorts läggning för att välsigna änglatkorten. Rening är extra viktig om du ska göra en läggning för en annan person. Blanda aldrig korten som du blandar en spelkortlek, det bryter upp den magiska kontakten mellan korten och böjer dessutom korten så att de blir fula och slitna. Om du läser med rättvända kort så se till att korten alltid hamnar åt samma håll.

Allmän hantering

Blanda änglakorten innan och efter en läggning. Att blanda änglakorten rytmiskt laddar änglakorten med energier.

Det är också viktigt att dina händer är rena när du arbetar med änglakorten, dels för att den kan få fula smuts eller fettfläckar men också för att rena händer har fritt strömmande energier.

Duk

Använd gärna en fyrkantig duk av ett snyggt enfärgat tyg eller med ett diskret mönster. Detta för att duken kan laddas med magisk energi och därför bli ett utmärkt portabelt underlägg till änglakorts läggningar. Korten glider heller inte iväg så lätt och tyget blir en bra punkt att fokusera på.

Portabelt Änglakorts kit

En duk, en påse med änglakorten, en kristall och en ljushållare med ett värmeljus är en bra grund för Ditt portabla änglakorts kit. Du kan ha kittet med i handväskan eller resväskan. Det är alltid bra att ha änglakorten till hands för att t ex lägga en dagstjärna vid en resa eller om man får en stund över. De är oumbärliga reskamrater och själv har jag dem alltid med mig.