Släpp din oro

Oro fjäder kopia

http://www.smartare-liv.se/

Om man vill leva ett smartare och mycket roligare liv måste man lära sig att släppa oro så mycket som möjligt. Oro hjälper dig inte med något alls i livet. Oro får dig bara att bli olycklig och handlingsförlamad.

Men vad kan man göra då, om man är en typisk oroare (i brist på annat ord)? Här kommer några väldigt konkreta och bra tips som hjälper dig att släppa oron i ditt liv och börja leva mer på riktigt.

Fokusera på det du kan kontrollera.
Att tänka på saker som du inte kan göra något åt eller kontrollera lägger bara en onödig börda på dina axlar. Varför till exempel oroa dig över hur dålig ekonomin ser ut i landet. Du kan inte göra något åt det om du inte sitter i regeringen. Det spelar ingen roll hur mycket du tänker på det, inget ändras i alla fall. Om du är orolig för vad som ska hända med dig och ditt jobb om oron förändras, koncentrera dig då istället på att bygga ett större nätverk och att öka ditt värde som arbetskraft genom utbildning till exempel.

Använd din fantasi positivt.
Oro är missbruk av fantasi. Din fantasi är ett svärd som är vasst på båda sidor. Du kan använde den till att drömma stora drömmar och hålla din motivation på topp, men du kan också använda den för att trycka ner dig själv. Människor oroar sig ofta över något eftersom de tillåter fantasin att bli uppfylld av allt dåligt som kan hända. Sanningen är oftast inte så dålig som fantasin säger men den blir värre och värre eftersom du ger tankarna så mycket näring att utvecklas. Lär dig att hitta meningen med livet – din egen mening.

Förvänta dig att det ska hända bra saker.
Du ska inte bara använda din fantasi till positiva tankar utan också förvänta dig att att bra saker ska hända i ditt liv. Istället för att förvänta dig att något ska misslyckas, förvänta dig att det ska lyckas och bli lycklig. Istället för att du ska förvänta dig att människor inte gillar dig, förvänta dig att de gillar dig. Var realistisk men förvänta dig alltid att få ut bra saker av livet.

Acceptera ansvaret.
Du kan ha gjort misstag i det förflutna och oroar dig över konsekvenserna av de misstagen. Om det är så, är lösningen att acceptera ansvaret. Låt inte oron dra ner dig. Acceptera ansvaret och gå vidare. Du har fortfarande stora och bra saker som väntar runt hörnet.

Var tacksam.
Det är lätt att fokusera så mycket på de få saker som kan gå fel att vi glömmer bort allt som går rätt. Det är därför det är viktigt att vara tacksam. Tacksamheten håller ditt perspektiv i balans. Tacksamhet får dig att inse att för varje sak som går fel så finns det annat som går helt rätt.

Lev ditt eget liv.
Sluta jämföra dig själv med andra människor. Att jämföra sig själv med andra tömmer dig på energi. Spring ditt eget lopp istället. Om du gör det så kommer du att ha energi över för att bli det du vill bli och sluta vara så rädd för olika saker.

Förenkla ditt liv.
Ju enklare ditt liv är, desto mindre finns det att oroa sig över. Så istället för att göra massor av saker, fokusera på de få saker som ger dig mest tillbaka och som du blir lycklig av. Att förenkla sitt liv tar bort mycket oro.

Lev på hoppet.
Fokusera på de saker du kan kontrollera, men vad ska du göra med de saker du inte kan kontrollera? Svaret är att tro och hoppas mer. Du måste försöka börja tro att allt kommer att gå bra och ordna sig till det bästa hur illa det än ser ut. Att hoppas tar bort mycket oro från människor. Det ger lugn i sinnet.

Skrivet av http://www.smartare-liv.se/