Rensa kroppen med en detox av Sanna Ehdin

Foto: Paulina Westerlind 

Att detoxa (avgifta) kroppen har blivit allt populärare. Detox behövs i dag mer än någonsin på grund av den moderna livsstilen.

Många mår dåligt för att deras system är överbelastade, vilket ytterligare försämrar kroppens naturliga utrensnings- och läkningsförmåga. Det blir som att släpa runt på en massa bråte.

Syftet med en detox är att på kort tid effektivt rensa kroppen från skräp och återfå det naturliga energiflödet, så att du kan må och fungera bättre. I alla tider har människor gjort olika reningskurer för hälsans skull.

Dr Sannas Såpa är en gammaldags svensk såpa. Tiotusentals nöjda användare över hela landet har gjort detta till den senaste hälsotrenden!

Dr Sannas Såpa är en hälsosam tvål, gjord på tallolja vilket samman med dess pH 10 ger en renande effekt i långa sköna bad och fotbad. Denna naturligt renande såpa har använts i Sverige i århundranden och rekommenderas varmt av ledande hälsoexperter!

• Mild för huden, mljövänlig och effektiv.
• Skönt renande bad: Häll 2–3 dl såpa i badkaret och ligg kvar minst en timme.
• Tag 0,5 dl till fotbad, det mjukgör förhårdnader och ger skön känsla.

Innehåller endast Sapo kalinus Pinus sylvestris (förtvålad tallolja)

Såpan har balanserande effekt på huden, och jag använder den som tvål för hela kroppen och tar renande bad med den.

Denna unika svenska produkt är helt naturlig och tillverkad av destillerad tallolja som förtvålats. Den innehåller inga syntetiska tensider, vattenavhärdare, konserveringsmedel eller parfym.

» Beställ här!

Varma bad med dr Sannas Såpa

Jag har utvecklat denna metod som innebär att man tar två till tre dl såpa i ett varmt bad och stannar i en timme. Än bättre är 2-3 timmar, och då tömmer ut lite vatten och fyller på med nytt hett ett par ggr.

Att ta långbad har en rad hälsofrämjande effekter eftersom huden är vårt största organ och mycket viktigt för utrensningar. Effekten är troligen en kombination av talloljans olika hälsoeffekter och att det är basiskt, vilket i sig är läkande för kroppen som innehåller två tredjedelar vatten.

All användning av såpan sker förstås på eget ansvar, och konsultera först din läkare om du har blodtrycksproblem.

De positiva hälsoeffekterna av tallolja tillskrivs dess antibakteriella, smärtstillande, urindrivande, energigivande, antiseptisk, och aromatiska egenskaper. Se mer info under egen rubrik nedan.

Vad jag sett erfarenhetsmässigt är att såpbaden rensar ut mörkt skräp ut huden och det bildas en mörk rand i vattenkanten under de första baden, men inte senare. Det är möjligen AGE-komplex, vilka bildas genom försockring av proteiner i blodet (se länk), och visar sig som mörka pigmentfläckar på huden när man blir äldre.

OBS! Det finns ingen vetenskaplig dokumentation på dr Sannas Såpa ännu, enbart erfarenhetsmässig rapportering. Allt användning sker på eget ansvar.

Återförsäljare av dr Sannas Såpa

Det finns 120 ÅF över hela landet och här sorterat i bokstavsordning efter stad. Finland nederst.

Frågor och svar

Här finner du svar på vanliga frågor. För de som undrar om ”dr Sanna”: Jag är forskardoktor, PhD, vilket på engelska skrivs som dr före – och jag ska ta mina produkter internationellt. Forskade i biomedicin/immunologi 12 år vid universitet o Scripps Research Inst, La Jolla, Kalifornien, och har studerar det friska o självläkning i 25 år!

Om du har dusch hemma

Man använder Sanna såpa som tvål för hela kroppen o ansiktet; smörjer in sig och låt det gärna sitta nån minut o sköljer sedan av. Gärna skrubba med en skrubbhandske. Har man sår i huden kan det svida till.

Det är utmärkt bra att ta fotbad också!

Man kan…

» Läs mer

Hälsosamma talloljan

De positiva hälsoeffekterna av tallolja inkluderar förmåga att minska inflammation och rodnad, bota hudsjukdomar som eksem och dermatit samt stärka immunförsvaret.

Såpans historia

Såpans historia börjar antagligen av en tillfällighet – fett blandad i aska skummar och gör rent, och medeltidens nordbor använde asklut.