Ouijabräde

Ouijabräde!

Ouijabräde består av en skiva, oftast tillverkad av polerat trä där alfabetets bokstäver, siffrorna 1-9 samt ord i stil med ja och nej samt adjö skrivits i en halvcirkel. För att peka ut bokstäver eller ord används en enkrona eller en liten träplatta med ett litet hål i mitten som alla försiktigt lägger en finger på om man är flera. Man kan också förenkla det hela genom att skriva ner bokstäver, siffror och ord på ett stort papper. Sedan tar man ett vanligt dricksglas och ställer det upp och ner på pappret. Deltagarna låter ett finger lätt vila på glaset, och med spänd förväntan så börjar snart glaset att röra på sig.

Deltagarna kan med avsikt styra vad som händer genom att föra och styra sitt finger. Därför ska den som ställer frågan inte göra det högt, utan under tystnad. De andra som är med bör också vara tysta där de sitter. Om man inte heller då får något läsligt eller begripligt resultat, kan man ta till Ouijabrädet, där meddelandet bokstaveras fram, långsamt men fullt begripligt.

Kontakt med ouijabräde

Ett ouijabräde ska man inte leka med utan ska behandlas med full respekt och under kontrollerade former!

Det är en metod för att kontakta andra sidan. Det kan gälla döda anhöriga, astrala väsen eller olika typer av andar. Det finns många olika teorier om vad det är. Många säger att Ouijabräde bara är ett sätt att få det man tänker bevisat.

Hur man börjar med ett ouijabräde

Om man vill vara på den säkra sidan kan man skapa en skyddande cirkel först. Ha några ljus framme, så att man kan se i det släckta rummet.

Börja med att hålla ett glas över ett av ljusen och låt det värmas upp. Ställ sedan frågan till glaset om det finns någon vänligt sinnad ande i rummet, ställ ner glaset på frågetecknet och så lägger alla deltagarna sitt pekfinger lätt mot glasets botten.

Glaset börjar nu sakta röra på sig och förhoppningsvis flyttar det sig till Ja-rutan. Observera att det ibland kan vara ett negativt väsen som låtsas vara vänligt sinnad. Om glaset flyttar sig till Nej-rutan, så säger man bara att man vill avsluta denna uppstådda kontakt och så plockar man bort sakerna i lugn och ro. Fortsätt sedan inte med ”anden i glaset” denna dag utan vänta ett tag istället.

Om man får ett ja-svar, så är det bara att fråga vidare. Man värmer på nytt glaset över ljuset, ställer en ny fråga, ställer ner glaset på frågetecknet och alla lägger sina fingrar lätt på. Sedan läser man svaren man får vart efter vad glaset stannar på för bokstäver. I början kan det gå trögt och långsamt men efter en stund brukar glaset få upp farten. Undvik frågor om olyckor, död och vem som svarar genom glaset.

Avslutning med ouijabrädet

Det är viktigt att man avslutar korrekt genom att plocka bort allt inkl tända stearinljus och glas annars så kan anden stanna kvar efter sessionen. För att driva bort anden ur huset om den inte vill ge sig iväg självmant kan Du rena rummet med salvia som kan beställas ute på internet där man kan köpa tarotkort, rökelse, kristaller mm. Andar som hör hemma på lägre plan brukar inte trivas här då, och försvinner så småningom om man har tur. I värsta fall får man be någon som är kunnig, dvs att någon som är medial att komma och driva ut anden.