Om jag fick leva om mitt liv

Ny dag, nya möjligheter

Då skulle jag göra fler misstag nästa gång. Jag skulle vara galnare än jag varit den här gången. Det finns väldigt få saker som jag tar allvarligt längre.Jag skulle definitivt vara mindre hygienisk. Jag skulle ta mer chanser, jag skulle resa mer, jag skulle bestiga fler berg, jag skulle simma i fler floder och jag skulle njuta av fler solnedgångar. Jag skulle äta mer glass och mindre bönor.

Vi skjuter allihop upp saker till den dagen i framtiden som aldrig kommer. Lite nu och då skulle jag uppträda lite som en galning. Jag skulle ha fler verkliga bekymmer och färre inbillade. Du förstår, jag var en sådan där människa som levde profylaktiskt, förnuftigt och förståndigt timme efter timme och dag efter dag. Åh, jag har haft mina ögonblick och om jag fick göra om alltihop igen skulle jag ha fler sådana ögonblick. Faktum är att jag skulle försöka att inte ha något annat – bara ögonblick, det ena efter det andra, i stället för att leva så många år i framtiden.

Jag har varit en sådan där människa som inte gick någonstans utan en termometer, en varmvattenflaska, munvatten, en regnrock och fallskärm. Om jag fick göra om alltihop igen, skulle jag resa med mindre bagage – mycket mindre. Jag skulle börja gå barfota tidigare på våren, och hålla på längre på hösten. Jag skulle åka mera karusell, heja på fler människor och plocka fler blommor och dansa mycket oftare – om jag fick göra om alltihop igen. Men du förstår – det får jag inte.”

Texten är en översättning av ett utdrag ur en essä av Don Herold.