Behandla din tarotlek med respekt och ödmjukhet!

Förvaring tarotkort

Invig dina tarotkort

Invig alltid leken innan du använder den för första gången. Det görs genom att göra en liten invignings ceremoni där du talar till korten och välkomnar dem in i ditt liv.

Hur ska man helst förvara sin tarotkorten när den inte används?

Det finns många myter och talesätt om hur man skall behandla tarotkorten. Här får du några allmänna råd och riktlinjer att bekanta dig med. Som med det mesta inom magi så gäller det att känna sig för vad som passar bäst för dig och dina tarotkort.

Var och en har sina egna procedurer och kanske till och med ritualer. Det finns speciella tygpåsar och fina träskrin som är lämpliga att förvara tarotkorten i. Vill man ha ett billigare alternativ kan man använda en tygpåse eller ett vackert tyg att linda in leken i. Välj en färg du tycker om och som passar dig. Man kan placera en bergskristall, en ametist eller rosenkvarts om man vill på leken eller i tygpåsen för skydd och rening. Tarotkorten ska helst förvaras på en plats utan direkt solljus och damm.

Rening av tarotkorten

Rena gärna tarotkorten emellanåt genom att lägga dem i månsken, tänd en rökelse och dra dem genom röken. Själv brukar jag be en liten bön innan jag börjar med en tarotläggning för att välsigna tarotkorten. Rening är extra viktig om Du ska göra en läggning för en annan person. Blanda aldrig leken som Du blandar en spelkortlek, det bryter upp den magiska kontakten mellan korten och böjer dessutom korten så att de blir fula och slitna. Om du läser med rättvända kort så se till att korten alltid hamnar åt samma håll.

Allmän hantering av tarotkorten

Blanda tarotleken innan och efter en läggning, att blanda tarotkorten rytmiskt laddar tarotleken med energier.

Det är också viktigt att dina händer är rena när du arbetar med dina tarotkort, dels för att de kan få fula smuts eller fettfläckar men också för att rena händer har fritt strömmande energier.

Duk till tarotkorten

Använd gärna en fyrkantig duk av ett snyggt enfärgat tyg eller med ett diskret mönster. Detta för att duken kan laddas med magisk energi och därför bli ett utmärkt portabelt underlägg till tarotläggningar. Korten glider heller inte iväg så lätt och tyget blir en bra punkt att fokusera på.

Portabelt tarotkit

En duk, en påse med tarotkorten, en kristall och en ljushållare med ett värmeljus är en bra grund för ditt portabla tarotkit. Du kan ha det med i handväskan eller resväskan. Det är alltid bra att ha tarotkorten till hands för att t ex lägga en dagstjärna vid en resa eller om man får en stund över. Mina tarotkort är härliga reskamrater och som jag alltid har med mig.

.