Förberedelse inför en tarotläggning

Sergey Loginov Tarot, Russian Rider-Waite

Hur förbereder man en tarotläggning?

Det är viktigt att man börjar med att skapa en lugn och rofylld plats inför en tarotläggning. Är det folk bredvid kan man sätta upp en skärm men det bästa är alltid att sitta i ett enskilt rum så man inte blir störd av det yttre. Att rena platsen med salvia eller rökelse är också bra samt att det är rent, fint och har en bra atmosfär. Blommor, vatten och ett tända ljus bidrar till fina energier och tar samtidigt in de olika elementen.

Du blandar tarotkorten med avigsidan mot dig, när du känner att du blandat färdigt så brukar man kupera. Själv tar jag leken i min vänstra och kuperar genom att dela tarotleken i tre högar. Den sista högen brukar jag sedan lägga överst när man lägger ihop högarna och efter det så börjar man lägga ut tarotkorten. Ibland är det bra att skriva ner frågan på en pappersbit om man lägger för sig själv då är man fokuserad på sin fråga inför tarotläggningen eller tarotstjärnan som en del kallar dem.

När är det bra att lägga tarotkort?

Vid speciella händelser i livet och när svåra eller större beslut ska tas. När förvirring råder och man behöver svar.

Hur börjar man tarotläggningen? 

Det är bra att välja ut en signifikator som ska representera dig själv eller den du lägger för men det är inget måste. Du kan välja signifikator efter stjärntecken eller bara ta ett kort du känner stämmer med personen du lägger för. Detta blir då huvudkortet, det första tarotkortet du lägger. Du kan också välja frågeställarens personliga kort.

Vad är då ett personligt tarotkort?

Det är ett kort i stora arkanan som man får fram genom att använda siffrorna när man är född. Om du t ex är född den 23 april 1974 så räknar man ut det på detta vis:

Födelse datum: 2+3=5

Födelse månad: 0+4=4

Födelse år: 1+9+7+4= 2+1=3

5+4+3=12 blir ditt personliga nummer

Ditt personliga kort är alltså tarotkortet nummer 12 i den stora arkanan (den hängde) och ditt själskort är nummer 3 i stora arkanan (kejsarinnan).

Vi kan också välja ett kort från det år vi är inne på och lägga ihop med vår födelsedag och födelsemånad. Då får vi fram the” ”utvecklingskortet” som kan användas istället för signifikator om man vill.

Utgår vi från året 2014 så blir det:

2+3=5

0+4=4

2014=2+0+1+4= 7

5+4+7=16 är då ”ditt utvecklingskort” för år 2014.

Lycka till!