Förberedelse för en änglakorts läggning

Guide till Änglakort

Angel cards
(Änglakort av Doreen Virtue)

Många har en längtan till att få vara nära änglarna och dom ljuvliga andeväsen som finns runt oss. Våra guider och änglar kan visa sig i våra drömmar och visioner. Änglakort är ett perfekt sätt att bygga upp en relation med sin skyddsängel.

De flesta Änglakortlekar innehåller väldigt fina positiva budskap men för att kunna tolka dem behövs mycket övning.
Medium och andliga vägledare använder sig utav sin intuition och de budskap de får till sig genom sina sinnen. Alla änglar ger inte budskap på detta sätt utan i mer subtila former.

Förberedelser för Änglakorten

Till varje ny ask med Änglakort behöver du bekanta dig med de bilder och budskap som finns på varje kort. Läs instruktionsboken eller informationshäftet som medföljer förpackningen. Sätt dig bekvämt och blanda änglakorten och lägg dem sedan på bordet framför dig och du kommer få en känsla för dina änglakort. Spendera lite tid med att lära känna dem…

Det är bra om du renar Änglakorten innan du börjar och det spelar ingen roll vilka ord du använder, om du ber en bön eller välsignar dem på ett sätt som känns naturligt för dig men det är en fin gest att göra något och det kommer att stärka banden mellan dig och änglakorten. Att be en bön kan hjälpa dig att få kontakt med de högre världarna och kanske vill du tillägna din läggning åt din egna speciella Gud eller Gudinna.

Oljor och dofter
Du kan använda rökelse eller salvia för rening, det är ett bra sätt att förbereda för Änglakorten. Två eller tre droppar väldoftande olja i en oljebrännare är också ett härligt sätt att skapa den perfekta atmosfären för din läsning och tolkning.

Ljus
Brinnande ljus medan du utför ditt andliga arbete och din änglakortläggning bygger upp fina energier och en fin stämning infinner sig. Det har använts i århundraden i ritualer och magi. Blås ut ljuset när ängla sessionen går mot sitt slut.

Förvaring
Änglakort
Små Änglakort av Kathy Tyler och Joy Drake

Det är viktigt att förvara Änglakorten på en speciell plats. De små Änglakorten är vackra att förvara i en öppen skål och man kan t ex ta ett nytt kort varje dag och se vad man får för änglabudskap eller meddelande från andevärlden.

De större Änglakorten mår bäst av att förvaras i en bit fint tyg eller siden eller så kan du lägga dom i ett vackert skrin om du vill. Finns också fina små påsar med dragsko att förvara dom i. Om du vill hålla dina kort fria från energi av annat då kan du lägga dem i en liten ask av trä efter varje användning.

Arbeta med olika läggningar
Vad är en änglakorts läggning? Vanligtvis är det kort som läggs i ett mönster, det finns många olika läggningar och det finns inget sätt som är rätt eller fel att göra detta på utan lägg på sätt som känns bra. I en läggning representerar varje änglakort en fråga och ett svar. Koncentrera dig på din fråga under tiden änglakorten blandas.

Specifika frågor
De flesta människor vill veta om någon kärlek, pengar och arbete eller andra viktiga situationer och händelser men du kan enkelt arbeta med en enda fråga om du vill. Som med tarotkort är det bättre att använda minst tre änglakort. En läggning i form av ett hjärta kan användas för att svara på frågor om kärlek och så vidare.

Hur man läser Änglakort
Följ alltid din första instinkt/tanke. Varje änglakort har många betydelser och även om de inte alltid står i häftet som medföljde förpackningen. Om du väljer ett kort som visar på “kärlek” och du känner att någon person behöver ge eller få kärlek så säg det. Om du känner att änglakortet innebär att deras Ängel eller guide sänder kärlek så berätta det. Oroa dig inte över att göra fel utan låt Änglarna få vägleda dig.

Änglarna finns alltid till hands och vill att vi ska leva ett fridfullt och lyckligt liv.

Här är 5 enkla steg till en lyckad Änglaläggning:

1) Blanda änglakorten
2) Lägg ner änglakorten på bordet framför dig och dra det eller de antal änglakort du behöver och placera det/dem sedan i sin position.
3) Läs änglakorten, om meddelandena inte är meningsfulla eller verkar svara på din fråga så oroa dig inte, meditera över korten en stund och de rätta svaren kommer till dig. Ofta får man fram mer information om änglakorten genom sin intuition än att läsa dem ordagrant i ett häfte eller i en bok och du kan alltid välja fler änglakort för att förtydliga en läggning.
4) Fortsätt att öva och du kommer att få bättre och allt säkrare information.
5) Lita på de meddelanden och änglabudskap du får