En hund som gått över bron…

Hund

 

JAG stod vid din säng föregående natt, jag kom för att titta. JAG kunde se att du grät. Du fann det svårt att sova. Jag närmade mig dig mjukt precis när du torkade bort en tår. ”Det är jag, JAG har inte lämnat dig. Jag har det bra, Jag är fin, Jag är här.” JAG var nära dig vid frukost, JAG iakttog dig när du serverade ditt kaffe, du tänkte på alla de många gånger, dina händer sträcktes ner till mig. JAG var med dig vid affären idag. Dina ögon var så sorgsna. JAG önskade JAG kunde göra mer. JAG var med dig vid min grav idag. Du skötte den med sådan varsamhet. JAG vill lugna dig, för jag ligger inte där. JAG gick med dig mot huset när du fumlade efter din nyckel. JAG placerade försiktigt min tass på dig, JAG log och sa ”det är jag” Du var mycket trött och sjönk ner på en stol. JAG försökte så mycket att låta dig veta, att JAG står här. Det är möjligt för mig att vara dig så nära varje dag. För säga till dig med visshet, ”JAG gick aldrig bort.” Du satt där mycket tystlåtet, men sedan log du, JAG tänker du visste… i stillhet, som i kväll, JAG var mycket nära dig. Dagen är över… JAG ler och iakttar dig gäspande och säga ”godnatt. Jag skall se dig i morgon.” Och när tiden är inne för dig, att komma till mig, JAG skall rusa över för hälsa på dig och vi ska stå, sida vid sida. JAG har så många saker att visa dig, där är så mycket för dig och se. Var tålig, lev ditt liv. Kom sedan hem, för att vara tillsammans med mig… *Författare okänd*