Dagens intuitions övning

Grindstolpar vacker

Detta är en utmärkt övning för att hjälpa Dig när Du behöver ta beslut eller göra ett val men kan också användas för att träna upp Din intuition. Föreställ Dig ett vackert landskap med två stigar, varje stig representerar ett beslut.

Se Dig själv gå fram mot detta underbara landskap, längst fram så ser Du stigarna och när Du kommer dit så väljer Du den ena stigen, observera omgivningen, hur den ser ut och hur den upplevs. Blir Du blir glad, irriterad, vemodig, känner Dig lätt, harmonisk, nöjd eller kanske tyngd och missnöjd. Är det mörka murriga färger som omger Dig på Din promenad utmed stigen eller är det en vacker grönska med prunkande blommor och fina växter? Känner Du härliga dofter, är vinden mjuk och len eller är vinden kylig och kall?

Tillåt Dig att känna med alla Dina sinnen och ta till Dig det Du känner, ser och upplever.

Efter en stund så går Du tillbaka och så väljer Du andra stigen och gör samma sak där. Ge Dig själv tid och tålamod och börja med att göra denna övning när Du ska ta mindre beslut, när Du med tiden övat upp Din förmåga så kan Du tillämpa den i allt större utsträckning. Ibland kan det vara bra att ha papper och penna till hands och skriva ner det man får till sig.

Lycka till!

© Lotta Axelsson på Glädjekällan