Böner för ett rikare liv

flicka bön säng hund

Ur “Fyra grundstenar till ett bättre Liv” av Don Miguel Ruiz 

Ta dig tid att sluta ögonen, öppna ditt hjärta och känna all den kärlek som strömmar ur det. Jag vill att du ska förena dig med mina ord i ditt sinne och i ditt hjärta, att du ska känna ett mycket starkt band av kärlek. Koncentrera din uppmärksamhet på dina lungor som om de vore det enda som existerar. Känn hur skönt det är när lungorna vidgas för att fylla människokroppens främsta behov – att andas.

Ta ett djupt andetag och känn luften när den fyller dina lungor. Känn att luften inte är något annat än kärlek. Lägg märke till sambandet mellan luften och lungorna, ett band av kärlek. Fyll lungorna med luft tills din kropp känner att den måste släppa ut den igen. Andas då ut och känn på nytt hur skönt det är. För när vi tillfredsställer något av människokroppens behov känns det skönt. Att andas är mycket skönt. Bara det att vi kan andas är tillräckligt för att vi alltid ska vara lyckliga och njuta av livet. Bara att leva är tillräckligt. Känn så skönt det är att leva, så skönt att älska…

 Trappa himlen

 Bön för frihet

Universums skapare, idag ber vi att du ska komma till oss och delta i en stark kärleksgemenskap. Vi vet att ditt verkliga namn är kärlek, att en gemenskap med dig betyder att uppleva samma vibration, samma frekvens, som du därför att du är allt som existerar i universum.

Hjälp oss idag att bli som du, att älska livet, att vara livet, att vara kärleken. Hjälp oss att älska så som du älskar, utan villkor, utan förväntningar, utan tvång, utan någon dom. Hjälp oss att älska och acceptera oss själva utan någon dom, för när vi dömer oss själva finner vi oss skyldiga och måste bli straffade.

Hjälp oss att älska hela din skapelse villkorslöst, särskilt andra människor, särskilt de som lever nära oss – alla våra släktingar och de människor vi anstränger oss så för att älska. För när vi stöter bort dem, stöter vi bort oss själva, och när vi stöter bort oss själva stöter vi bort dig.

Hjälp oss att älska andra precis så som de är, förbehållslöst. Hjälp oss att accepter dem som de är utan någon dom, for om vi dömer dem finner vi dem skyldiga, klandrar dem och känner behov av att straffa dem. Befria idag vårt hjärta från allt vårt känslomässiga gift, befria våra sinnen från alla domar så att vi kan leva i total frid och total kärlek.

I dag är det en mycket speciell dag. I dag öppnar vi på nytt våra hjärtan för kärleken så att vi kan säga till varandra: “Jag älskar dig” utan fruktan, helt uppriktigt. I dag överlämnar vi oss åt dig. Kom till oss, använd vår röst, våra ögon, våra händer och våra hjärtan för att ta del av oss i en kärleksgemenskap med alla människor. Hjälp os idag, skapare, att bli lik dig. tack för allt vi får ta emot i dag, särskilt friheten att vara dem vi innerst inne är.

Amen.

 ängel varg måne

Bön för medvetenhet

 Ur boken “Kärlekens Insikt” av Don Miguel Ruiz

I dag, universums Skapare, ber vi att du öppnar vårt hjärta och våra ögon så att vi kan njuta av alla dina skapelser och leva i evig kärlek tillsammans med dig. Hjälp oss att se dig i allt det vi förnimmer med våra ögon, våra öron, vårt hjärta och alla våra sinnen. Låt oss förnimma med kärlekens ögon, så att vi ser dig vart vi än går och i allt det du skapar. Låt oss se dig i varje cell i vår kropp, i varje känsla i vårt sinne, i varje dröm, i varje blomma, i varje person vi möter. Du kan inte gömma dig för oss för du finns överallt, och vi är ett med dig. Låt oss bli medvetna om den sanningen.

Låt oss bli medvetna om vår makt att skapa en dröm om ett himmelrike på jorden, där allting är möjligt. Hjälp oss att använda vår fantasi till att styra drömmen om vårt liv, magin i vår skapelse, så att vi kan leva utan fruktan, utan vrede, utan svartsjuka, utan avund. Ge oss ljus att följa och åt i dag vara dagen då vårt sökande efter kärlek och lycka är över. Låt något fantastiskt hända i dag som förändra vårt liv för alltid: Låt allt vi gör och säger vara ett uttryck för skönheten i vårt hjärta, alltid grundat i kärlek.

Hjälp oss att vara som du är, att älska som du älskar, att dela med oss som du delar med dig, att skapa ett mästerverk av skönhet och kärlek, på samma sätt som alla dina skapelser är mästerverk av skönhet och kärlek. Börja idag och hjälp oss att med tiden öka kraften hos vår kärlek så att vi kan skapa ett mästerverk – vårt eget liv. I dag, Skapare, skänker vi dig all vår tacksamhet och kärlek, därför att du har skänkt oss livet.

Amen.

 Bön flicka

Bön om att älska sig själv

Ur boken “Kärlekens Insikt” av Don Miguel Ruiz

I dag, universums Skapare, ber vi att du hjälper oss att acceptera oss själva som vi är, utan att döma. Hjälp oss att aceptera vårt sinne just om det är, med alla känslor, allt hopp och alla drömmar, med vår personlighet och vårt unika sätt att vara. Hjälp oss att acceptera vår kropp just som den är, med all dess skönhet och perfektion. Låt kärleken vi känner till oss själva vara så stark att vi aldrig mer förkastar oss själva eller saboterar vår lycka, frihet och kärlek.

Låt från och med nu varje handling, varje reaktion, varje tanke, varje känsla, bygga på kärlek. Hjälp oss, Skapare, att stärka kärleken till oss själva tills hela livsdrömmen förvandlas, från dröm om fruktan och dramatik till en dröm om kärlek och glädje. Låt kraften hos vår kärlek till oss själva vara så stark att den kan krossa alla lögner vi har programmerats att tro på – alla de lögner som säger oss att vi inte är bra nog eller starka nog eller intelligenta nog, att vi inte kan klara det. Låt kraften hos kärleken till oss själva vara så stark att vi inte längre måste leva vårt liv i enlighet med andra människors åsikter. Låt oss lita helt och fullt på att vi själva kan göra de val vi måste göra.

När vi älskar oss själva är vi inte längre rädda att ta ansvaret som läggs på oss eller ta itu med problem och lösa dem allt eftersom de uppstår. Vad vi än vill uträtta, låt det ske med kraften hos vår kärlek till oss själva. Hjälp oss, med början i dag, att älska oss själva så mycket att vi aldrig utsätter oss för omständigheter som motarbetar oss. Vi kan leva vårt liv som oss själva och inte låtsas vara någon annan bara för att bli accepterade av andra människor. Vi behöver inte längre känna att vi är accepterade av andra människor eller höra andra säga till oss att vi är bra, för vi vet redan att vi är det. Låt oss, med styrkan hos kärleken till oss själva, njuta av det vi ser varje gång vi tittar i spegeln. Låt ett stort leende lysa upp ansiktet och förstärka vår inre och yttre skönhet. Hjälp oss att känna så intensiv kärlek till oss själva att vi alltid njuter av vår egen närvaro.

Låt oss älska oss själva utan att döma, för när vi dömer oss själva bär vi omkring på klander och skuldkänslor, känner behov av att straffas och förlorar perspektivet på din kärlek. Stärk vår vilja att i dessa stunder förlåta oss själva. Rena våra sinnen från känslomässiga gift och självkritik, så att vi kan leva i fullkomlig frid och kärlek. Låt kärleken till oss själva vara den kraft som förändrar vår livsdröm. Låt oss, med den här nya kraften i våra hjärtan, kraften hos kärleken till oss själva, förvandla alla v åra relationer, och börja med relationen till oss själva.

Hjälp oss att slippa ifrån varje konflikt med andra. Låt oss vara glada över att få dela vår tid med våra nära och kära och förlåta dem för de orättvisor vi måhända upplever i vårt sinne. Hjälp oss att älska oss själva så mycket att vi förlåter var och en som någonsin har sårat oss.

Ge oss modet att älska vår familj och våra vänner villkorslöst och förändra våra relationer på det mest positiva och kärleksfulla sätt. Hjälp oss att skapa nya kommunikationskanaler i våra relationer, så att det inte uppstår något krig om kontrollen, där det inte finns någon vinnare eller förlorare. Låt oss arbeta tillsammans som ett lag för kärlek, för glädje, för harmoni.

Låt relationerna till våra familjemedlemmar och vänner bygga på respekt och glädje, så att vi inte längre behöver säga till dem hur de ska tänka eller hur de ska vara. låt vårt kärleksförhållande vara den mest underbara relationen av alla; låt oss känna glädje varje gång vi delar oss själva med vår partner. Hjälp oss att acceptera andra precis som de är, utan att döma, för när vi förkastar dem förkastar vi oss själva. När vi förkastar oss själva förkastar vi dig.

I dag är en ny början. Hjälp oss att, från och med i dag börja på nytt i livet med hjälp av kraften hos kärleken till oss själva. Hjälp oss att njuta av livet, njuta av våra relationer, utforska livet, ta risker, leva och inte längre vara rädda för kärleken. Låt oss öppna vårt hjärta för den kärlek som är vår födslorätt. Hjälp oss att bli mästare på tacksamhet, generositet och kärlek, så att vi kan njuta av alla dina skapelser för evigt.

Amen.