Bli lycklig – så gör du

Fjärillar blommor sommar

Utdrag från: http://www.smartare-liv.se

Lycka är ett långt ifrån samma för alla, men det finns gemensamma nämnare när människor intervjuas om vad lycka egentligen är. Jag tycker att lycka är det här – håller du med?

Lycka för mig = En sinnesstämning jag får när jag är upptagen av något positivt. Lycka är inte att sitta med ett smajl i ansiktet och glo rakt framför sig( det känns snarare som att vara onykter). Om du kan hålla med om det ska jag bena upp några snabba tankar om hur alla skulle kunna bli lyckligare varje dag.

9 SÄTT ATT BLI LYCKLIG

1. Att få leva i harmoni med mina värderingar och det jag tror på
Identifiera vad du tror på här i livet och se till att du får hålla på med det på något sätt. För mig är det rent yrkesmässigt att hjälpa företagare att lyckas bättre. Det låter kanske tråkigt i andras öron men för mig är företagare egentligen den enda grupp människor jag riktigt står ut med eftersom de ofta vill massor av saker. Privat är det att min familj har det bra och att vi får chansen att göra saker tillsammans. Jag jobbar ständigt med det.

2. Handla
Och då menar jag inte shoppa. Handling är det vackraste ord jag vet och det finns inget som kan ta en från olycka till lycka lika snabbt som att göra något åt det man inte gillar och göra mer av det man gillar. Sluta snacka och gör saker.

3. Ta kontroll över din tid
Du hinner inte göra allt som alla andra vill att du ska göra. Välj så att du kan få mer tid över för det som verkligen är viktigt för dig.

4. Sätt mål
Det låter tjatigt men om man sätter mål som stämmer överens med något man tror på så är mål väldigt lyckobringande. Målen du sätter ska vara DINA mål, inte någon annans. Vad har du för mål? Vad har du för ekonomiska mål? Vad har du för mål med dina relationer?

5. Var glad över det du har
Om du bor i Sverige så har du redan massor att vara tacksam över. Vi har ett system som tar hand om människor även om det börjar förfalla men relativt sätt är det ett generöst system. Vad har du i ditt liv att vara tacksam över?

6. Inse kraften i att vara nyfiken och att lära sig saker
Häng med i vad som händer, lär dig nya saker och bekämpa inte det som är nytt. Att hålla hjärnan på hugget och att förbättra sig själv och lära sig mer är ett fantastiskt sätt att bli lycklig.

7. Ta hand om din hälsa
Hälsan ska man inte ta för given, snarare ska man veta att det finns massor av saker man kan göra själv för att vara hälsosam idag, imorgon och tjugo år från nu. Din kropp är expert på att tala om för dig om något är fel. Lyssna.

8. Ha stora idéer
Nöj dig inte med dagens realiteter utan börja definiera din egen framtids realiteter. Det är ju så att stora drömmar är svårare att nå men om du inte drömmer stort så missar du de små drömmarna också.

9. Omge dig med rätt människor
Tyvärr är det så att det finns en hel del negativa drömdödare där ute och de kan finnas närmare än du tror. Akta dig för människor som inte vill dig väl, som inte låter dig jaga efter dina drömmar och som inte stöttar dig på vägen. Leta efter de goda människorna och när du hittar dem – håll fast dem.

Utdrag från http://www.smartare-liv.se/artiklar.php?visa=bli-lyckligare