Bli av med gallstenar och rena levern av Sanna Ehdin

leverrening

Leverrening är ett skonsamt sätt att avlägsna gallstenar från levern och levergallgången. Kuren går från en dag till nästa och rekommenderas för en helg då man även har tid att varva ner och vila lite.
OBS!! Leverreningen utförs på eget ansvar och om man har problem med blodsockerhalten eller är försvagad på något sätt bör man iaktta försiktighet. Rådgör alltid med läkare om du känner dig osäker, men var beredd på att det är få läkare som känner till denna metod. Rätt utförd ska det inte medföra några problem – tvärtom mår man bättre efteråt. Dock kan man bli matt och trött dagen efter kuren.

Bakgrund
Levern har en mängd små gallgångar som utsöndrar galla till den stora levergallgången, vilken i sin tur mynnar ur i tarmen. En frisk lever producerar 0,5-1,5 liter galla varje dag och gallblåsan, som sitter fäst vid levergallgången, fungerar som en reservoar för gallan. En måltid med fett eller protein stimulerar gallblåsan att tömma sitt innehåll efter cirka 20 minuter.

Om balansen mellan lösliga substanser i gallan rubbas kan partiklar fällas ut. Gallstenar bildas när kolesterol binder in till partiklarna, och man kan ha från hundra till mer är tusen små gallstenar i levern. Vi får fler gallstenar ju äldre vi blir och ibland kan kroppen göra av med dessa den naturliga vägen. Ibland kan de dock ställa till problem i ett gallstensanfall. Kvinnor som har eller har haft övervikt samt fött en eller flera barn har oftast ett större antal gallstenar. Män drabbas mycket mer sällan av gallstensanfall.

Det finns flera olika sorters gallstenar, och de kan vara svarta, rödvita, gröna eller gyllenbruna. Allt eftersom fler gallstenar bildas skapas ett undertryck i levern, vilket gör att en mindre mängd galla produceras och detta kan skapa en negativ spiral. Dessutom försämras kroppens förmåga att göra sig av med kolesterol, vilket kan leda till ökad kolesterolhalt i blodet. Givetvis sätts leverns förmåga ner och det är inte bra eftersom levern är kroppens ”dirigent”.

En första leverrening kan avlägsna från ett par tiotal till flera hundra gallstenar. Detta kan leda till sänkta kolesterolvärden i blodet och en avsevärt förbättrad matsmältningen, vilket främjar det allmänna välbefinnandet och energinivån. Det finns de som rapporterat att de blivit av med allergier och smärtor i skuldror, överarmarna och övre ryggen.

För att få ett ännu bättre resultat av leverreningen bör man först göra parasitrening för att bli av med ev. parasiter som vi kan bära på och som kan gömma sig i levern. Då rekomenderar jag UltraDetox + Ultrabalanskuren – och du kan läsa mer om den längre ner på denna sida!

» UltraDetox – kuren
Ingredienser
– Fyra msk magnesiumsulfat (epsomsalt), finns på Apoteket eller beställ via Örtapoteket på internet (se länken nedan).
– 1-1,5 dl kallpressad olivolja
– 1 blodgrapefrukt och en mogen citron

» beställ epsomsalt

Procedur
Välj helst en lördag för reningen så att du kan vila dagen efter. Ta inga mediciner eller kosttillskott på reningsdagen, ät endast kokt råris och färska grönsaksjuicer till frukost och lunch. Detta gör att gallan kan bygga upp ett tryck i levern så att fler stenar kan komma ut.

kl 14
Ät och drick inget efter kl 14 – detta är mycket viktigt. Blanda 4 msk Epsomsalt i 7,5 dl vatten (blir fyra portioner) och ställ detta i kylskåpet.

kl 18
Drick 2 dl av den kalla Epsomsaltlösningen (som har en lite skarp smak). Skölj gärna munnen efteråt (men svälj inte mer).

kl 20 Drick ytterligare 2 dl av den kalla Epsomsaltlösningen.

kl 21:45
Gör iordning olivoljeblandningen: Häll olivoljan i en burk med tättslutande lock. Pressa grapefrukten och citronen (citron valfritt men det måste vara cirka 1,5 dl färsk juice). Blanda ner i olivoljan, sätt på locket ordentligt och skaka kraftigt tills det blandat sig helt. Om du behöver gå på toaletten innan läggdags – gör det nu.

kl 22
Drick olivolje-juicemixen inom fem minuter. Lägg dig genast på din högra sida i sängen. Ju fortare du lägger dig desto mer stenar kommer ut. Ligg still minst 20 minuter och du får ingen smärta tack vare att Epsomsaltet har öppnat gallgångarna. Sov på saken…

Nästa morgon:
Vid uppvaknandet (helst kl 6-7) ta din tredje dos epsomsaltlösning, somna gärna om men ta den sista dosen saltlösning efter två timmar. Du kan förvänta dig en viss diarré på morgonen eftersom saltlösningen är vattendrivande. Gallstenarna flyter så du kan alltid se dem i toaletten (om du vill). Vanligen är de gröna men kan vara bruna i olika nyanser.

Vid 11-12 tiden kan du börja dricka och äta igen, men ta det försiktigt med maten i början.

God rening! Sanna Ehdin

Erfarenheter av leverrening

Sanna: Vid min första leverkur för ett par år sedan fick jag uppskattningsvis ut över 100 stenar (!) vilket var en smärre chock. Speciellt eftersom minst 10-15 st var en halv centimeter långa och den största var 1,5 x 1 cm (!). Det kändes inte bra att j…

» Läs mer