Automatisk skrift

Automatisk Skrift

Automatisk skrift

Sätt dig bekvämt med ett block i ditt knä eller ha ett papper/block liggande på ett bord framför dig. Håll i pennan (gärna en blyertspenna) och låt den vila väldigt lätt mot pappret. Försök slappna av och tona in dig mot andevärlden, be att de ska ge dig någon form av tecken.

När du tycker att du känner att det är dags och att du är redo att börja så ställer du frågor via ditt inre eller rakt ut i luften.

Informationen/svaren ska då hamna på pappret. Det är viktigt att vara lätt på handen och försöka känna åt vilket håll pennan röra sig mot. På detta sätt skriver man ner informationen man får. Det kan vara svårt att veta om det är ens eget intellekt som lägger sig i eller inte speciellt i början då man håller på att lära sig. Men genom tålmodig övning brukar det kunna gå.

Det kan också vara svårt att sedan läsa det som står skrivet, speciellt i början. Man lyfter sällan pennan från pappret under den automatiska skriften, så skriften, symbolerna eller vad som nu skrivits ner flyter ibland ihop och kan vara svåra att urskilja men man lär sig genom övning.