Är det dags att göra slut?

Äldre par i röd soffa kul kopia

 

Förälskelsen är förbi. Det där pirret du en gång kände, det finns liksom inte kvar. Ibland känns det som att det istället har omvandlats till någon form av frustration, ilska och irritation. Du vaknar inte med ett leende på läpparna varje morgon utan ett “vill jag verkligen detta?”

Du funderar på om det kanske är dags att ta steget… att göra slut…

Det mest väntade här hade varit om jag skrivit att göra slut med din partner men jag vill med detta brev uppmärksamma oss på att detta inte bara gäller kärleken, det gäller lika mycket för andra delar i vårt liv.

Det där jobbet du bara vill spy på… Den där personen som suger energi från dig… Det där fejk-leendet du sätter på alldeles för ofta… Den där tröjan som du egentligen tycker är ful… Det där beteendet du vill bli av med…

Alla relationer och livssituationer vi har eller är i, vad det än gäller: Börja reflektera och fundera över om det kanske är dags att släppa taget?

Kanske har du utvecklats och fått upp ögonen för något annat? Kanske är det helt enkelt dags för en förändring?

Förändring är inget dåligt. Det är inte ett nederlag. Men ibland upplevs det som en skam att ändra på sig. Att man har gjort fel val, tagit fel väg eller tagit ett fel beslut. Om vi inte har hela livsplaneringen klar idag (helst redan igår) känner vi oss som losers. Men att bestämma sig för en sak och sedan tro att det ska vara så hela livet, det är helt åt skogen.

Om någonting inte känns bra för dig längre, om någonting i ditt liv suger energi från dig så är det ditt ansvar att göra någonting åt det. Det är alltid ditt ansvar. Det finns ingen annan som kan göra förändringen utom du själv (hur mycket vi än hoppas att det inte hade varit så).

Skrivet av Marie Svensson ( http://www.mariesvensson.com )