Ambres – En död talar

Ambres

Se dokumentären här

Sture Johansson är medium för en tretusen år gammal ande som kallar sig Ambres. Han har levt sida vid sida med Ambres sedan 1976. I denna film berättas den fascinerande berättalsen om snickaren Stures samtal med Ambres och den visdom som Ambres förmedlar. Kärnan i Ambres budskap handlar om självkännedom. Han vill få människan att se vem hon är bortom den präglade identiteten. Ambres vill visa på vägar att nå fram till den egna alldeles unika grundpersonligheten. “Ambres ställer vår världsbild på ända, han ger ett nytt, svindlande perspektiv på människan. Att vi har en formidabel kapacitet och är odödliga.

Snickaren Sture Johansson  fick internationell uppmärksamhet på 1980-talet då skådespelerskan Shirley MacLaine reste till den lilla byn i Värmland för att träffa Ambres och sedan berättade om honom i sin självbiografi “Ut på yttersta grenen”. Då blev det stort ståhej i media och sedan dess har Sture Johansson helst undvikit offentligheten. Ambres kommer “från den andra sidan” och vill förmedla kunskap om människan, livet och döden.

I dokumentären får tittaren växelvis möta Sture, den enkle snickaren och hans vardag i Värmland, och Ambres som tittar rakt in i kameran delger sitt budskap om livskunskap. Han menar att han vill hjälpa människor att hitta den fantastiska kunskapen som alla bär inom sig och därmed se vilka vi är bortom alla våra roller.

Dokumentären är 58 minuter lång på svenska med engelsk text, dessutom medföljer 70 minuter extra material där Ambres talar om olika teman som: Mer om Döden, om Präglingen och Mayan, om Tillståndet på Planeten, om Sexualitet och Tantra, om Rösten.

Denna dvd rekommenderas varmt och ger Dig många svar på livets frågor och dess mening.