Ditt inre rum – din gudomlighet

Kvinna blå näckros kopia

Det bor något djupt inom dig

Med denna övning kan du komma i kontakt med ditt undermedvetna. Skapa en mental inre plats där du är trygg och kan möta de guider och rådgivare du behöver. Guider som kan ge svar på dina funderingar. Du väljer själv vad du behöver, för denna plats förändras efter ditt behov. Iaktta bara vad som kommer till dig med ett öppet sinne. Se till att du inte blir störd under övningen, stäng av telefon och annat som kan störa.

Sätt eller lägg dig nu tillrätta, blunda och ta några djupa andetag.

  • Föreställ dig en uppåtgående vacker trappa med tio steg framför dig. Den kan vara av trä eller sten, fånga den bild som kommer först till dig. Gå uppför trappan medan du räknar stegen från 1 till 10. Nu när du kommit upp ser du en port framför dig. Det kan vara en vacker mörk träport, eller kanske är den ljusare till sin färg. Detta är porten till ditt egna rum, där endast du har tillträde. Där inne finns allt du behöver, när du behöver det, för rummet ändras lite från gång till gång.
  • Gå nu fram till porten, öppna den och gå in. Det här är ett väldigt vackert rum, möblerat för din bekvämlighet och med dina favoritfärger, som kan ändras efter behov. Kanske ser du en plats för vila, kanske en bokhylla med all kunskap du behöver, ett vackert glasskåp för minnen du vill spara men inte bära med dig dagligen. Det kan också finnas ett bad eller en dusch för rening om du känner att du behöver det innan du går vidare. Kanske är det mycket stort med delvis öppet tak. Rummet fylls med vad du behöver just nu, inte genom medveten tanke utan bara genom att iaktta.
  • Notera sedan en annan vacker dörr i rummet som leder ut till en vacker trädgård. Denna trädgård är din egen gränslöshet. Här kan du promenera och möta de visa rådgivare som kan ge dig de svar du behöver. Om du känner för det kan du ta en liten promenad nu. Upplev trädgården med alla dina sinnen vidöppna. Flanera lugnt runt, känn dofterna, lyssna på ljuden och se naturens klara färger. Använd alla dina sinnen – och njut! Kanske möter du någon som har något viktigt att säga dig, men om du inte gör det just nu, kan det ske en annan dag. Det viktigaste är att låta alla bilder, förnimmelser och insikter komma till dig. Om inget kommer – använd din fantasi och skapa något. För denna trädgård är också ditt undermedvetna.
  • När du känner dig klar med trädgården gå tillbaka in i ditt eget inre rum. Se dig omkring, har något förändrats därinne?
  • När du känner dig färdig för denna gång, går du tillbaka ut genom porten du först kom in i och går långsamt nedför trapporna medan du räknar dina steg från tio till ett. – När du kommit ned är du tillbaka till din vardag, till här och nu.
  • Sträck på dig – och öppna ögongen. Kanske har du nu svaret på din fråga. Kanske har du inte ställt någon fråga, men ändå fått en insikt. För det är inte alltid man behöver ha en tydlig fråga för att komma åt sitt innersta.

Öppna upp och välkomna kärleken och flödet i ditt liv.