Affirmationer

Affirmationsbudskap 3

Affirmation är en positiv uppmaningar som kan föra dig framåt på din magiska väg och i livet som helhet. De påverkar både den inre och yttre verkligheten, när du upprepar dem med inlevelse och övertygelse.

Det finns några saker att fundera på när man ska uttrycka en affirmation. Universum uppfyller dem nämligen precis så som vi vill ha dem! Som en Gudomlig kopieringsapparat som skriver ut just precis det som vi väljer att lägga in!

Affirmationerna kan du både säga högt, skriva ned, tänka, sjunga. Det är bra om flera av dina sinnen får vara med och ta in informationen. Ju mer de upprepas och ju ärligare de är, desto kraftfullare blir de. Utforma meningarna så de passar dig och dina behov. Orden ska kännas helhjärtade och övertygande,

Det viktigaste är att uttrycka affirmationen positivt! Att i klara färger måla den bild av ditt liv som du vill ha, snarare än att måla upp det du inte vill ha och säga “detta vill jag inte ha”. Tänk dig att negationer fungerar dåligt i Universum, den eviga och outtröttliga JA sägaren. Prova att säga “detta vill jag inte ha”, och ta sedan bort ordet “inte” – vad är det då för en affirmation du ber Livet om att ge dig.

Skriv gärna din affirmation med din allra vackraste handstil i en färg som matchar din intention, t.ex. grönt om du arbetar med att skapa materiellt överflöd, blått om du arbetar med själv-healing, rosa om du vill attrahera mer kärlek osv.

Du kan dansa din affirmation. Hitta passande musik och improvisera fram en dans som symboliserar hur det känns när du har uppnått ditt mål. Känn glädjen bubbla fram i kroppen som om du redan vore framme vid ditt mål när du rör dig. Känn hur mycket mer plats du vågar ta och hur fri och vacker du känner dig.

Du kan också måla en symbolbild eller en mandala som representerar din affirmation. Sjung gärna affirmationen som ett mantra under tiden du målar din bild. Fokusera på det du vill ha i livet – på allt det underbara du vill välja in i ditt liv. Försök att inkludera ditt namn så mycket som möjligt när du affirmerar. Det förstärker energierna och kraften i affirmationen och inkluderar också dig i de accelererande flödena.

Affirmationer kan t.ex. användas för att bli av med blockeringar, öppna upp för mer kreativitet, skapa en positiv självbild, få kraft och mod att våga prova nya saker och att öppna upp i relationer, eller att våga säga nej. Bara fantasin sätter gränserna för vad du kan åstadkomma med ordets makt. Affirmationer hjälper oss att stärka oss själva.

Om du t ex. i affirmationen säger: ”jag vill ha mer vänner” så skapas just det i ditt liv – alltså den verkligheten där du får lov att uppleva känslan av att ha mer vänner i ditt liv.

Om man istället uttrycker och lever känslan av att man redan har precis så många vänner man vill ha, så hjälper Universum oss att uppfylla den önskningen nu. Affirmationer som uttrycks i framtid kommer manifesteras för dig att vara i framtiden, precis så som du önskade. Uttryck din önskan som om den redan var uppfylld, det vill säga i nutid.

Ändra inte din affirmation allt eftersom du utvecklas, eller ge upp den när du tror att den har misslyckats. Var specifik i det du önskar dig.

Affirmation börjas med ”jag har” eller ”jag är” – det är här som en av de stora förlösningarna ligger just när det gäller både effektivt affirmerande och tankearbetande.

Nästa sak som händer är att en affirmations-tanke helt plötsligt dyker upp när du minst anar det, och se, då har du några tankar till som styrs åt det håll som du vill att ditt liv ska gå. Och efter ett tag kommer du märka att utan att du vet hur det gick till har du förändrat och ljust upp många av de tankar som du spontant tänker utan att det kostar dig någonting.

Det finns bara ett sätt att se att affirmationer verkligen fungerar och det är att prova! Lägg 5 minuter om dagen till att börja med på affirmationen. Vare sig mer eller mindre, för att du ska kunna känna på de underbara effekter som kommer utav att själv vara med och styra sitt liv också på ett medvetet plan.

Låt affirmationen innehålla allt du önskar såsom hälsa, kärlek, arbete, vänner, pengar och upplevelser. För om vi verkligen skapar allt i våra liv, så skapar vi ju verkligen allt. Och gränserna för hur mycket du kan påverka det själv sätts endast vid hur stor tillit du sätter till dig själv.

Det viktigaste av allt är självklart att du arbetar för att verkligen tro på och uppleva din nya sanning. Tror du på den och upplever den så är den ju redan sann. Övningarna här är bara olika redskap för att “programmera” vårt medvetna och undermedvetna med de associationskedjor vi helst önskar. Tro på det Du säger.

Affirmationer är också ett bra vapen mot tvivel. Något som drabbar oss alla då och då, inte minst vid magiskt arbete.

Lev som att det du önskar redan är sant!