♡ Ett besök från någon som är på väg att lämna jordelivet ♡

Vid dessa tillfällen kan en person visa sig eller ge sig tillkänna för en släkting eller vän vid dödsögonblicket för att ge ett sista farväl och meddela dess bortgång.
Ett nära-döden besök behöver inte vara visuellt. Vissa människor ser inte den älskade utan känner dess närvaro. Andra berättar om att de känner en doft som förknippas med sin älskade. Vissa människor kan ha en fysisk upplevelse. och känna att någon rör vid dem, eller hör en röst – antingen i deras sinnen eller i den verkliga världen. I många fall, kan en syn, ett ljud eller bara känslan av att någon är i närheten framstå.
Upplevelsen sker ofta vid sömnpunkten, när hjärnan är avslappnad och i ett ”alfa”-tillstånd, vilket innebär att man är mer mottaglig för meddelanden.
Det är inte bara känsliga eller synska utan också vanliga människor som har dessa upplevelser. Vissa människor verkar dock mer mottagliga för övernaturliga upplevelser än andra. Till exempel uppträder den avlidne ibland för ett barnbarn eller vän snarare än för sina egna barn.