1 Första sida

Känslan av närvaro och ”överkänsligheten” kan släppa om man visualiserar sig själv i en kupa, likt en ostkupa. Enligt min erfarenhet den näst mest effektiva metoden för att slippa obehaget.

Ibland kan en fest i hemmet hjälpa för att få bort jobbiga, påträngande energier. Jmf platspsykometri.

Förslag på att få bort otrevliga energier efter spökletning. Finns säkert andra idéer men dessa är mina som fungerat för mig och dem jag tidigare gett råden. Finns nämligen en del som upplever sig ha besvär efteråt som de inte klarar av att lösa.

En del upplever att de inte kan stänga av, som de uttrycker det, och undrar om de möjligtvis kan ha fått med sig ”något eller någon” hem.

En av dem uttrycker det som så att det känns som att ”jag sprungit hundra meter och att ansträngningen inte släpper”. En annan att det känns som att han/hon fått sällskap av någon som inte vill släppa taget och att det skrämmer henne mycket.

Stampa fötterna i golvet är även det en effektiv metod. Då kan spänningen i huvudet försvinna och likaså känslan av att någon stör ”aurafältet”. Hjälper inget av det ovanstående kan man välja det mest effektiva alternativet men kanske lite jobbigt om man försörjer sig på sin andlighet.